Novinky - 19.01.2019 10:07

Debut v Česku si prežil 16-ročný brankár

Zdroj: huste.tv/hokej.cz

Zaujímavý príbeh napísala Extraliga u našich západných susedov. Karlovy Vary, ktoré sa minulý rok zachraňovali cez baráž, čelili v dohrávke 29. kola Třincu, finalistovi z minulého roka a aktuálnemu lídrovi súťaže. Bránku mu pritom hájil len 16-ročný chlapec, ktorý prežil debut, aký bez okolkov možno nazvať "krstom ohňom". Víťazstvo v ňom síce nevychytal, ale aj 27 úspešných zákrokov a získaný bod sa počíta.

Jan Bednář je inak jednotkou dorasteneckého tímu, s ktorým sa akurát vracal zo zápasu vonku. Zavolal mu tréner Martin Pešout a kázal mu, aby sa presunul do A-mužstva, ktorému sa akurát brankár zranil. Keď sa tak stalo, dostal informáciu, že si zachytá na třineckom ľade. "O svojom štarte som vedel deň vopred, takže som mal čas pripraviť sa. Škoda, že sme to nedotiahli do víťazného konca. Vedel som však, že proti Třincu nemáme čo stratiť. Je to prvý tím tabuľky a mohli sme len prekvapiť," zhodnotil pre Hokej.cz.

České médiá upozornili aj na fakt, že mladučký odchovanec Varov má akýsi patent na úspešné debuty. Víťazný koniec mala jeho premiéra v doraste aj v juniorke. "Keby som mal patent, vyhrali by sme aj tento zápas. Snažím sa ísť do každého zápasu rovnako, či už chytám za dorast, juniorku alebo 'áčko'," triezvo okomentoval bezprostredne po súboji. Napriek tomu, že 90-percentnou úspešnosťou predčil aj Šimona Hrubca, ktorý bol na opačnej strane ľadovej plochy, isté ešte nič nemá: "O budúcnosti sme ešte nehovorili. Teraz budem trénovať s A-mužstvom a budem čakať na ďalšiu šancu."