Novinky - 20.01.2019 21:45

Mal puk na šnúrke? Jensen opäť predviedol brilantnú techniku

Zdroj: huste.tv/Instagram

Tretím najproduktívnejším hráčom Jokeritu Helsinki je možno trochu nečakane Dán. Nicklas Jensen navyše v KHL každým zápasom dokazuje, že patrí medzi bravúrnych technikov, verí si, dokáže vymanévrovať aj z ťažkých pozícií a dopĺňa to pätnástimi strelenými gólmi v prebiehajúcej sezóne. Zároveň je vo fínskom tíme pravidelnou voľbou pri realizácii samostatných nájazdov, čo platilo aj pri zápase Helsinčanov s Amurom Chabarovsk. Proti súperovi z chvosta východnej konferencie si favorit nechcel pripustiť stratu bodov a hoci vyhral až po nájazdoch, v tejto lige to stále znamená plný bodový zisk.

Jensen bol hneď prvým mužom, ktorý sa v tejto dramatickej chvíli vydal na Čecha Mareka Langhamera a pomyselnú latku postavil poriadne vysoko. Odvážne sa vydal do blízkosti brankára Amuru a puk si prehodil na dlhý bekhend, pričom hokejku držal v jednej ruke. Čo chvíľku vyzeralo ako zúfalo nevydarený pokus o Forsbergov blafák sa vzápätí zmenilo na rýchle spätné stiahnutie puku a forhendové zakončenie do odkrytej bránky. Langhamer síce stihol vysunúť ešte svoj pravý betón, no už ho to nezachránilo.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jokerit Helsinki (@jokerithc),

Fínsky reprezentant v KHL sa v tabuľke Západnej konferencie nachádza na štvrtom mieste, pričom na tretí Lokomotiv stráca jediný bod. Má však o dva odohrané zápasy menej, čo znamená, že všetko drží vo vlastných rukách. Tretí celok sa tak či tak bude zrejme v úvode play-off spoliehať na nejaké výrazné prekvapenie. V opačnom prípade bude čeliť niektorému z armádnych klubov, pričom výhodu domáceho prostredia v kľúčových momentoch série budú mať hokejisti s červenou hviezdou v logu. Medzi CSKA a SKA si jednoducho nenavyberáte.