Novinky - 23.01.2019 18:48

Zaslúžil si súboj s Conorom. Ír výzvu prijal

Zdroj: huste.tv/Twitter

Stále častejšie sa v UFC hovorí o Conorovi McGregorovi. Deň jeho návratu na bojisko po prehre s Nurmagomedovom sa nezadržateľne blíži, uvedomuje si to organizácia, fanúšikovia aj Ír sám. Ten sa stále častejšie ozýva aj cez sociálne siete, svojho ruského premožiteľa už hecoval na odvetu, prejavil záujem získať nový opasok šampióna, na ktorom sa vďaka nemu nachádza aj írska vlajka a do neformálnej analýzy sa pustil aj po nedávnom UFC Fight Night 143. Sarkasticky komentoval zápas dvoch šampiónov Dillashawa a Cejuda a zaujal ho aj nedávny vyzývateľ Donald "Cowboy" Cerrone.

Pred veľkým zápasom T.J.-a Dillashawa a Henryho Cejuda sa vo všeobecnosti predpokladalo, že prvý menovaný duel dotiahne do úspešného konca, okrem titulu v bantamovej váhe získa aj ten v mušej váhe a tým sa tieto dve divízie pod 61,2 kilogramov zlúčia do jednej. Zápas "Champ vs Champ" však mal veľmi nečakaný koniec. Trval len 32 sekúnd a Cejudo technickým knockoutom Dillashawa ukončil. To McGregora nenechalo chladným. Víťaza vysmial za to, že toto "rýchle" K.O. trvalo stále o dvadsať sekúnd dlhšie ako jeho rekord spred troch rokov proti Josemu Aldovi. Zdolanému len odkázal, že to bol veľmi zúfalý pokus, ako sa stať šampiónom v dvoch váhach. Aj to sa v minulosti írskemu bojovníkovi podarilo.

Väčší záujem ako Conorove komentáre cez sociálne siete priťahuje to, kto by mohol byť jeho najbližším súperom. Stále reálnejšie sa zdá, že by ním mohol byť Donald Cerrone. 35-ročný Američan pred časom práve na Instagrame odkázal Conorovi, že si poňho príde a kvôli tomuto zápasu zmení aj svoju váhu. Vtedy sa s McGregorom skôr počítalo do štvorčlennej pyramídy v ľahkej váhe. Ako sa zdá, prezident UFC Dana White na nej až tak netrvá a najnovšie vyjadrenia naznačujú, že by sa vedel uspokojiť aj s takýmto bojom. Cerrone drží rekord v počte ukončení pred limitom a taký záver mal aj jeho duel s Alexandrom Hernandezom. Mladšiemu súperovi ukončil sériu ôsmich víťazstiev a zložil ho v druhom kole.

"Po takomto zápase, Donald, budem s tebou bojovať aj ja. Gratulujem." napísal Ír na svoj Twitter. Medzičasom už aj samotná organizácia potvrdila, že sa prípadným vzájomným zápasom tejto dvojice zaoberá. White je vraj v intenzívnom kontakte s McGregorom, a ten sa na svoj návrat veľmi teší. Najradšej by šiel do odvety s Chabibom Nurmagomedovom a vzal si naspäť svoj stratený opasok, avšak ak bude potrebné predtým ešte dokázať, že si odvetu zaslúži, je odhodlaný postaviť sa akémukoľvek súperovi.