Novinky - 10.02.2019 12:26

Zmazané trojgólové manká. V Nemecku aj Anglicku to trvalo pár minút

Zdroj: huste.tv/youtube

Remíza v zápase, v ktorom jedno mužstvo viedlo o tri góly, je raritou sama o sebe. V priebehu necelých 24 hodín sa takáto situácia zrodila na ligových trávnikoch v Anglicku aj Nemecku a v oboch prípadoch bolo po sľubnom náskoku za necelú štvrťhodinku. Činila sa Aston Villa a Hoffenheim. Hneď z niekoľkých dôvodov to bolo v podaní birminghamského klubu väčšou udalosťou. Šlo síce až o zápas druhej najvyššej súťaže, ale k dispozícii mal domáce prostredie a na dvojgólový rozdiel znížil až v 82. minúte.

Aston Villa čelila tabuľkovo silnejšiemu súperovi, Sheffieldu United, a snažila sa natiahnuť svoju sériu bez prehry na štyri zápasy. Lenže hostia vleteli do súboja výborne, v jedenástej minúte otvorili skóre a po hodine hry už viedli o tri góly. Futbal sa však hrá deväťdesiat minút a toto klišé bolo rozhodujúcim faktorom. Tyrone Mings v 82. minúte strelil prvý domáci gól, v 86. minúte sa presadil Tammy Abraham a v nadstavenom čase zariadil deľbu bodov Andre Green. 34 tisíc fanúšikov vo Villa Parku oslavami takmer zbúralo štadión.

Borussia Dortmund v 21 zápasoch našla premožiteľa len jediný raz a nezmenilo sa to ani v sobotnom zápase. Lenže aj remíza sa žlto-čiernym musela máliť. Po prvom polčase viedli nad Hoffenheimom 2:0 a v 66. minúte zvýšili na rozdiel troch gólov. Lenže potom prišla chvíľa hostí, ktorým v tabuľke patrí deviata priečka. V 75. minúte sieť domácich prvý raz rozvlnil Afričan Ishak Belfodil, o osem minút neskôr znížil na jednogólový rozdiel Pavel Kadeřábek a bezprostredne po ňom sa trafil po druhý raz v zápase Afričan, ktorý počas leta prišiel z Brém.