Novinky - 11.02.2019 11:17

Hazard má pocit, že od neho Sarri očakáva priveľa

Zdroj: huste.tv/youtube

Minulý týždeň londýnska Chelsea utŕžila senzačný debakel od Bournemouthu 0:4 a tréner Maurizio Sarri vtedy hovoril o najhoršom výsledku, aký si v trénerskej kariére pamätá. Jeho zverenci hanbu čiastočne odčinili deklasovaním Huddersfieldu v nasledujúcom kole, no duel na pôde Manchestru City im opäť pripomenul, že sa nachádzajú vo veľmi nepresvedčivom výsledkovom období. V modrej časti Londýna silnejú hlasy volajúce po odvolaní talianskeho manažéra a optimálne nie sú ani jeho vzťahy s niektorými hráčmi.

Medzi futbalistov s nahnutými vzťahmi patrí aj hviezdny Eden Hazard. Belgičan už vyrovnal svoj minuloročný strelecký počin, keď sa prezentoval 12 ligovými gólmi, no napríklad v šiestich zápasoch Premier League počas tohto kalendárneho roka skóroval v jedinom, a to práve pri jasnom víťazstve nad Huddersfieldom. Keď sa mužstvu nedarí, ani on nie je schopný strhnúť ho na správny smer, čo mu Sarri vyčíta. "To, aký som, môže byť dôvodom, prečo sa nestanem najlepším hráčom sveta. Mourinho, Conte a teraz aj Sarri odo mňa očakávajú 40 alebo 50 gólov za sezónu, ale dokážem to? Nie som si istý," posťažoval sa britskému Daily Mail.

"Mám rád, keď som tou 'hviezdou', ale zároveň rád prihrávam spoluhráčom a ponúkam gólové príležitosti im. Nie je to len o mne, ale o každom hráčovi a našim cieľom je pomôcť tímu víťaziť," zdôraznil 98násobný belgický reprezentant a pripomenul, že okrem nastrieľaných gólov má v tomto ročníku Premier League na konte aj desať asistencií. V priebehu necelých siedmich rokov v Chelsea vyhral dva majstrovské tituly, Ligový pohár, FA Cup aj Európsku ligu. Aj preto sa vo veľkom špekuluje, že bude hľadať nové kariérne výzvy, medzi ktoré spadá aj možnosť pôsobenia v Reale Madrid.

Žiadne osobné problémy s coachom 28-ročný krídelník nepriznáva: "Sarri je výborným manažérom. Je síce starší, ale jeho pohľad na futbal je úplne rovnaký, ako môj. Keď máme loptu na kopačkách, máme v hre veľkú slobodu a v ofenzíve sa môžeme dostatočne pohybovať," Súhru s Pedrom a Willianom chválil ešte pred zápasom s Manchestrom City, pričom netušil, čo príde. City svojho súpera rozniesli šesťgólovým rozdielom a už po prvom polčase viedli o štyri góly. Otázne zatiaľ je, ako si bude rozumieť s Higuaínom, s ktorým toho zatiaľ spoločne za The Blues veľa predviesť nedokázali. V Európskej lige majú Londýnčania pred sebou dvojzápas so švédskom Malmöm, no v Británii sa už 18. februára stretnú s Manchestrom United (EFL Cup), 24. februára opäť s Manchestrom City (FA Cup) a o tri dni neskôr aj s Tottenhamom.