Novinky - 11.02.2019 14:09

Brankár Washingtonu lietal ako handra, gólu nezabránil

Zdroj: huste.tv/Instagram

Kanadský brankár Braden Holtby sa neradí medzi robustných dvojmetrových gólmanov, ale jeho silnou stránkou je kvalitný pohyb v bránkovisku. Dokáže sa veľmi rýchlo presúvať, je ohybný a aj preto je už desiatu sezónu s úspešnosťou cez 90 percent. V zápase proti Floride Panthers sa však podarilo súperovi naňho nájsť recept až päťkrát a víťazný kúsok dokonca pripravili taký, že ani Kanaďanova rýchlosť nebola dostatočná.

V predĺžení mali hostia z Floridy k dispozícii presilovú hru, čo už je situácia, ktorá si bez diskusie pýta víťazný gól. Ten padol v záverečnej polminúte trestu Connollyho a "game winning goal" vošiel do štatistík Mikea Hoffmana. Predsezónna posila z Ottawy však musela byť vďačná aj spoluhráčom, ktorým sa podarilo puk rozlietať po pásme Capitals a Holtby naň nestíhal reagovať.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

Začalo sa to tvrdou strelou z hokejky Barkova. Tú brankár zrazil do pravej strany, kde bol pripravený Yandle. Nešpekuloval a puk poslal cez šírku klziska na nekrytého Hoffmana, pred ktorým ostala odkrytá bránka. Domáci gólman sa síce snažil roztiahnuť betóny a jeden nechať strelcovi v ceste, ale to malo už len malú šancu na úspech. Panthers si takto pripísali svoje 23. víťazstvo v tomto ročníku, z toho siedme v kalendárnom roku 2019.