Novinky - 11.02.2019 17:53

Vysmievali sa zo smrti Emiliana Salu. Zákon zrejme neporušili

Zdroj: huste.tv/youtube

Poriadne primitívnymi prejavmi sa v ligovom zápase medzi Southamptonom a Cardiffom predviedli traja fanúšikovia domácich "The Saints". Len pár dní potom, ako bolo potvrdené, že pátracia akcia skončila nájdením a identifikovaním tela útočníka Emiliana Salu títo "humoristi" provokatívne naznačovali gestami pád lietadla. Takýmto spôsobom ochotne zapózovali aj pred televíznymi kamerami a klub v spolupráci s políciou už pracuje na tom, aby im boli udelené patričné tresty.

Reakcia Southamptonu bola promptná a trojici zakázala vstup na domáce súboje. Odsudzujúce stanovisko zároveň vydal aj prostredníctvom svojej oficiálnej webstránky: "Môžeme potvrdiť, že dvaja fanúšikovia boli zadržaní a podrobení policajnému výsluchu po sobotnom zápase s Cardiffom City. Klub spolupracuje s políciou v Hampshire. Takéto správanie na St. Mary's Stadium nemá miesto a nebude tolerované," Hoci sa incidentom zaoberá aj polícia, tá možno nebude mať čo vyšetrovať.

Prejavy fanúšikov Southamptonu možno označiť za nemorálne, neetické a hlúpe, ale konkrétne porušený paragraf sa do toho napasuje ťažko. V Británii to pritom úplnou novinkou nie je. Fanúšikovia Liverpoolu majú dokonca posmešný chorál na pád lietadla Manchestru United z roku 1958, tých repertoár zase obsahuje výsmešnú pieseň o tragédii v Hillsborough. Na akýkoľvek čierny humor je v prípade Salu veľmi skoro. Cardiffu sa síce FC Nantes už vyhrážal súdom, pokiaľ nezaplatí dohodnutú prestupovú čiastku, no veľké gestá k zosnulému Argentínčanovi prejavil waleský klub, francúzsky aj konkrétni hráči. Messi či Mbappé investovali z vlastných finančných prostriedkov do pátracej akcie po jeho tele, Nantes vyradilo dres s číslom 9 a priaznivci Cardiffu žiadajú, aby ich vedenie spravilo to isté. Zakúpiť sa navyše dajú rôzne fanúšikovské predmety, z ktorých výťažok bude venovaný Salovej rodine.


Francúzsky ligový zápas Nantes - St.Étienne bol symbolicky v deviatej minúte prerušený