Novinky - 12.02.2019 17:53

Dlhoročná práca pri mládeži sa vyplatila. Mintál povedie A-tím Norimbergu

Zdroj: sita

Nemecký futbalový klub 1. FC Norimberg ukončil spoluprácu s doterajším trénerom klubu Michaelom Köllnerom. Jeho funkciu dočasne prevezme doterajší asistent kouča Boris Schommers spoločne s klubovou legendou - bývalým slovenským reprezentantom Marekom Mintálom. Spomenutá dvojica bude dočasne viesť klub do času, kým nenájde plnohodnotnú náhradu za vyhodeného Köllnera. Klub okrem neho opustil aj športový riaditeľ Andreas Bornemann.

"Chceme sa Köllnerovi a Bornemannovi poďakovať za dobre odvedenú prácu. Našou prvotnou úlohou je aktuálne nájsť zodpovedného športového riaditeľa, ktorý funkciu prevezme a dokáže nájsť vhodného kouča pre Norimberg," povedal klubový manažér Thomas Grethlein pre oficiálny web mužstva z I. bundesligy, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Adam Zreľák.

Niekdajší vynikajúci ofenzívny záložník s prezývkou "fantóm" bol v drese bavorského tímu dvakrát najlepším strelcom II. bundesligy, v ročníku 2004/2005 ovládol poradie kanonierov aj v I. bundeslige. V oboch súťažiach odohral dohromady viac ako 200 duelov a po ukončení profesionálnej futbalovej kariéry odovzdáva až doteraz svoje skúsenosti ako tréner. Štyridsaťjedenročný žilinský rodák pochádzajúci z Bytčice ešte koncom januára predĺžil svoj kontrakt s klubom o ďalšie roky a v nasledujúcej sezóne mal pôvodne viesť niektorý z mládežníckych tímov Norimbergu. Aktuálne bol koučom výberu do 17 rokov. Odchovanec MŠK Žilina sa v minulosti stal dvojnásobným najlepším futbalistom Slovenska (2004, 2005) a počas rokov 2002 až 2009, keď si obliekal reprezentačný dres, nastrieľal v 45 zápasoch 14 gólov. Reprezentačnú kariéru ukončil náhle vo veku 31 rokov a nezahral si ani na MS 2010 v JAR, na ktorých sa Slováci prebojovali do osemfinále.

Norimberg je v priebežnej ligovej tabuľke po 21. kolách na poslednom 18. mieste. Doposiaľ sa mu podarilo nazbierať iba 12 bodov. V pondelok 18. februára čaká nových trénerov ligový debut proti aktuálnemu lídrovi súťaže Borusii Dortmund.