Novinky - 13.03.2019 15:51

Mladá krv verzus skúsenosti

Zdroj: Tomáš Horváth/Instagram

Už o pár dní nás čaká v poradí jedenásty turnaj organizácie Oktagon MMA. Na ňom sa objaví hneď niekoľko zaujímavých mien a uskutočnia sa dlho očakávané zápasy. Jedným z nich bude súboj medzi posledným víťazom Oktagon Výzvy Karolom Ryšavým a jeho českým vyzývateľom Jaroslavom Jartimom.

Bomby“, ako prezývajú slovenského zástupcu, sa po úspechu v nedávnej tretej sérii Oktagon Výzvy dostal do popredia nielen v očiach bojovníkov, ale aj fanúšikov. Sám však túto skutočnosť vníma pozitívne: „Je pravdou, že ma ľudia začali po Výzve viac vnímať. Nie je to však pre mňa zväzujúce, skôr si to užívam,“ potvrdil Ryšavý, ktorý sa poctivo pripravuje na blížiaci sa zápas: „V rámci prípravy sme aj s ďalšími zápasníkmi navštívili aj slávny SBG v Írsku (pozn. Straight Blast Gym, v ktorom trénuje aj Conor McGregor). Predtým sme však boli v Tatrách pod vedením Romana Kollára, ktorý je náš zápasnícky tréner. To bol taký náš úvodný kemp, ale v Írsku to bolo naozaj úžasné. Túto prípravu považujem za doposiaľ najlepšiu v mojej kariére.

Jeho súper Jaroslav Jartim sa taktiež veľmi svedomito pripravuje na tento zápas: „Moja príprava bola pestrá a tvrdá, takže ju hodnotím na jednotku,“ potvrdil zástupca ASA gymu. Obaja zápasníci sú však poriadne namotivovaní. Jartim má na svojom konte už devätnásť profesionálnych zápasov, zatiaľ čo Ryšavý iba šesť. Napriek tomu sú obaja presvedčení, že v zápase dokážu uspieť: „Mám viac zápasov ako Karol a mám viac skúseností, ale toto je MMA a môže sa stať čokoľvek. Som však favorit a to aj potvrdím,“ povedal český fighter. Slovák však okamžite kontroval: „Môj súper má síce viac zápasov ako ja, ale ja som kvalitne pripravený a necítim väčší tlak ako v ostatných zápasoch. Idem si spraviť svoju robotu a idem si pre víťazstvo.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karol Bomby Ryšavý (@karol_bomby_rysavy),

Ryšavý si všetky svoje doterajšie víťazstvá pripísal pred limitom. Na otázku, či si aj teraz trúfa poraziť svojho súpera bez pomoci bodových rozhodcov odpovedal jasne: „Nebránim sa ani ukončeniu pred limitom, ale keď to bude na tri kolá, porazím ho na tri kolá. Ak to bude pred limitom, tak ho porazím pred limitom. Som komplexne pripravený a chcem to potvrdiť v zápase.
Jaroslav Jartim však nervozitu pred blížiacim sa fightom nepociťuje: „Nie som pod tlakom. Absolvoval som horšie zápasy, kde som bol pod výrazne väčším tlakom ako teraz.“ Posledným slovenským súperom Jartima bol ešte v roku 2016 Patrik Danihel. Vtedy český zápasník zvíťazil a rovnako tak plánuje uspieť aj tentokrát: „Nič iné ako víťazstvo si nepripúšťam,“ potvrdil „Jarda“, ako znie prezývka zástupcu našich severozápadných susedov.

Už v sobotu sa teda dozvieme, kto v tomto veľmi zaujímavom dueli uspeje. Obaja zápasníci majú radi nahustený program, veď Ryšavý v roku 2018 odbojoval päť zápasov: „Minulý rok to bolo päť zápasov. V tomto roku určite chcem štyri zápasy, chcem nové výzvy a chcem zápasiť,“ potvrdil zástupca trnavského SFG (pozn. Spartakus Fight Gym), v ktorom trénuje pod vedením takých mien ako sú Attila Végh, Ján Hudák, Roman Kollár, či Jozef Púchly. Jartim zažil podobne nabitý program v roku 2017, keď absolvoval štyri zápasy. V najbližšej budúcnosti plánuje zotrvať v organizácii Oktagon MMA a rozvíriť tam vody: „Teraz je pre mňa Oktagon číslo jeden. Urobím tam poriadny 'bordel' a potom sa uvidí, čo ďalej,“ potvrdil Čech, ktorý zrejme bude favoritom fanúšikov na ostravskom zimnom štadióne na turnaji Oktagon 11.