Novinky - 15.03.2019 11:53

Pred rozohrávkou sa vždy treba obzrieť. Tento si to zapamätá

Zdroj: huste.tv/Twitter

Zástancovia brankárov tvrdia, že za "brankárov gól" sa občas toho označuje priveľa a aby šiel skutočne zásah na vrub gólmana, musí pre to spraviť veľkú chybu. Takú predviedol Angličan Ryan Schofield, ktorý v ligovom zápase League Two naservíroval loptu Hallamovi Hopeovi. Strelec sa však ku gólu nedostal úplne "naslepo" a musel predviesť aj kúsok svojho umu. Keď sa nedostal k centru v pokutovom území, jednoducho si počkal na bránkovej čiare, až kým sa naňho zabudne.

A devätnásťročný Schofield na protihráča skutočne zabudol. Chvíľu loptu podržal vo svojej náruči, aby si ju následne položil a doprial si na rozohrávku pár sekúnd navyše. Veď jeho Notts County viedol na pôde Carlisle 2:0 a na dohratie ostávala už len pol hodinka. Lenže presne na tento moment Hope čakal. Vyrútil sa spoza brankára, dostal sa k lopte a upratal ju do nestráženej brány.

Takýmto spôsobom najlepší strelec Carlisle zlepšil svoju aktuálnu formu na štyri strelené góly za ostatných päť kôl. V tomto prípade však na to ostal sám a Notts ešte v závere pridal poistku, ktorou spečatil skóre na konečných 1:3 z pohľadu domáceho tímu. Hostia týmto prerušili svoje štvorzápasové čakanie na víťazstvo, no ostali v zóne zostupu a brankár Schofield sa na nejaký čas stal nešťastným hrdinom médií z prostredia anglického futbalu.