Novinky - 17.03.2019 18:30

Dvadsaťročný Pettersson neprestáva ohurovať

Zdroj: huste.tv/Instagram

Slovné spojenie "šikovný švédsky útočník" je niečo ako "studený ľad" alebo "mokrá voda". Tri korunky skutočne dokážu produkovať skvelých hokejistov na kvantá a niektorí z nich ohurujú aj súčasnú NHL. Jedným z tých najproduktívnejších je Elias Pettersson, 20-ročný supertalent z radov Vancouveru Canucks, ktorého bolo vidieť aj v sobotnom zápase proti New Jersey Devils.

Rodák zo Sundsvallu pomohol k zisku jedného bodu gólom v riadnej hracej dobe a aj pri samostatných nájazdoch sa zaradil medzi jedného z troch úspešných zakončovateľov. Nanešťastie pre Vancouver, zvyšní dvaja boli na strane hosťujúcich Devils. V každom prípade, Pettersson ukázal, že Forsbergov blafák má natrénovaný tak, ako sa na Švéda patrí. S mladým kanadským brankárom Mackenziem Blackwoodom sa slušne pohral a usadil si ho bez toho, aby mal nárok na úspešný zákrok.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

Aj pre brankára New Jersey to bol bez pochýb úspešný a pekný hokejový večer. V najlepšej lige sveta sa ešte len blíži k dvadsiatim odchytaným duelom a tento rok funguje ako dvojka, respektíve gólman farmárskeho Binghamtonu. Proti Vancouveru udržal počas 65 minút takmer 93-percentnú úspešnosť zásahov a následne čelil až siedmim nájazdom, z ktorých inkasoval len raz.