Novinky - 18.03.2019 11:52

Otec už niečo načrtol. Vypočuje volanie domova?

Zdroj: huste.tv/youtube

Hviezdny argentínsky útočník Sergio Agüero by mohol po ôsmich rokoch opustiť Manchester City. Meno v Európe si spravil po prestupe z Independiente do Atlética Madrid, odkiaľ v júli 2011 zamieril práve do Anglicka. V Premier League pravidelne patril medzi najlepších strelcov súťaže, tejto štatistike zatiaľ kraľuje aj v ročníku 2018/19, no ťahá ho to naspäť do materského klubu.

S britskou tlačou sa o túto informáciu podelil Leonel Del Castillo, otec 30-ročného kanoniera. Takýto krok dokonca označil za nevyhnutný a to napriek tomu, že v Manchestri má platný kontrakt do leta 2021. Zvláštne na jeho vyjadreniach však je to, že Independiente so svojím odchovancom v kontakte doteraz nebol. Hráč aj mužstvo však údajne cítia, že čas návratu sa blíži a stane sa tak ešte tento alebo budúci rok.

Faktom je, že v klube so sídlom v Avellanede nechal výraznú stopu. Do ich akadémie vstúpil ako deväťročný a v pätnástich sa stal historicky najmladším hráčom, ktorý sa kedy objavil v zostave A-tímu. Agüerov otec dokonca začal na synovom prestupe pracovať a vraj je v intenzívnom kontakte s prezidentom argentínskeho klubu. Verí pritom, že keď bude do Anglicka odoslaná oficiálna ponuka, nenastanú už žiadne komplikácie. Tréner Pep Guardiola však zatiaľ podobné špekulácie odmieta: "Ide o dôležitého hráča pre celý klub, nielen pre samotný tím," povedal na jednej z tlačových konferencií.