Novinky - 20.03.2019 12:44

Brazília Čechom radosť nerobí, príde značne oklieštená

Zdroj: huste.tv

Česká republika prežije asociačný termín s veľkým "A". V piatok hrá kvalifikačný zápas v bojoch o EURO na pôde Anglicka a v utorok pricestuje do Prahy výber Brazílie. Kým v prvom prípade sa očakáva tuhý boj o dôležité body, juhoamerický súper príde len na prípravné stretnutie a fanúšikom u našich susedov zatiaľ veľa radosti nespravil. Na verejnosť sa totiž postupne dostávajú správy o tom, kto všetko bude v zostave chýbať a Česi si pomaly začínajú klásť otázku, či vôbec niekoho z avizovaného hviezdneho výberu budú poznať.

Už dlhšie známym faktom je, že nepricestuje Neymar. Ten vinou zranenia vynechal aj ostatných trinásť zápasov PSG, no náhradou zaňho mala byť vychádzajúca hviezda z radov Realu Madrid, Vinícius Junior. Lenže nasledujúca aktualizácia škrtla zo zostavy aj tohto 18-ročného mladíka. A po ňom prišlo ešte niekoľko škrtov. Absentovať bude aj defenzívna opora Chelsea, David Luiz, a najnovšie aj skúsený Dani Alves.

Práve Neymar či David Luiz boli tvárami, ktoré tento prípravný zápas vypredali a po lístkoch sa len tak zaprášilo. Brazílska návšteva vypredala štadión bleskovo, no nakoniec si fanúšikovia musia na najväčšie hviezdy nechať zájsť chuť. Faktom však je, že brazílsky káder je stále mimoriadne široký a kvalitný. Neďaleko za naše západné hranice pricestujú mená ako Éderson, Thiago Silva, Filipe Luis, Casemiro, Philippe Coutinho, Roberto Firmino či Gabriel Jesus.