Novinky - 25.03.2019 10:51

Séria skvelých zákrokov Lehnera, odmenou bol shutout

Zdroj: huste.tv/youtube

Už jeden veľký úspešný zákrok dokáže v zápase ovplyvniť výsledok a tie efektnejšie sa potom hrdo vynímajú v pozápasových zostrihoch. Robin Lehner z New Yorku Islanders tomu ešte pridal a počas jedného útočného výpadu Arizony nakopil hneď dva veľké úspešné zákroky a po nich aj za pomoci obrancov dotiahol celú situáciu k prikrytiu puku a k úspešnému koncu z pohľadu Ostrovanov.

Úspešný koniec mal pre newyorský tím, a pre brankára obzvlášť, celý duel. 27-ročný švéd proti Coyotes uhájil čisté konto a mal tak výrazný podiel na víťazstve 2:0. Najviac zarezonovali Lehnerove zákroky z polovice tretej tretiny, keď sa naňho najprv v samostatnom úniku vyrútil Michael Grabner, ktorého strelu vyrazil ľavým betónom. Grabner si však puk prebral naspäť a okamžite hľadal pred bránkoviskom Brada Richardsona, no ani ten na dvakrát brankára nepretlačil.

Keďže v tom čase domáci Islanders viedli len 1:0, prípadný vyrovnávajúci gól by obraz hry mohol poriadne zmeniť. Bývalý gólman Ottawy alebo Buffala niečo podobné nepripustil a v tomto stretnutí mal jednoducho vo svojej bránke zatvorené. Namiesto vyrovnania prišla situácia v 57. minúte, ktorá priniesla gólovú poistku domácich a s ňou aj spečatenie skóre.