Novinky - 25.03.2019 16:11

Divadlo brankára Arizony. Fanúšikovia by mu dopriali Oscara

Zdroj: huste.tv/youtube

Brankári sú v hokeji nedotknuteľní, čo je nespochybniteľný fakt. Občas sú si však toho vedomí až príliš a každé priblíženie protihráča znášajú pomerne ťažko. V noci v negatívnom zmysle slova zaujal brankár Darcy Kuemper, ktorý bol pri prehre jeho Arizony Coyotes s New Yorkom Islanders 0:2, hoci udržal vyše 92-percentnú úspešnosť zákrokov. Viac ako o jeho 24 zásahov sa po záverečnej siréne hovorilo o teatrálnom vystúpení na konci úvodnej časti hry.

Islanders sa snažili byť pred bránkoviskom súpera dôrazní a Brock Nelson hodlal svoj útočný výpad dotlačiť do gólového konca. Zakončenie však vyletelo vysoko nad bránku Arizony, padlo za ňu a americký útočník sa presúval po puk. Jeho hokejka popri tom švihla pred maskou brankára Kuempera, rozhodca nereagoval, a tak na to upozornil aspoň samotný rodák zo Saskatoonu. Predviedol pád, ktorý by svoje uplatnenie rozhodne našiel aj v balete, zložil sa na zem, no keď nepočul píšťalku, radšej sa zodvihol a reagoval na hru.

Dohru situácia mala ešte aj po prerušení hry. Kuemper sa hneval na arbitrov, že Nelsonovu hokejku pri jeho hlave nevyhodnotili ako priestupok proti pravidlám a nereagovali ani na to, že sa zložil v bránkovisku. Keďže šlo o záver tretiny, voľnejší pohyb v pásme Coyotes využil na to, aby uštedril útočníkovi domácich sekeru a poslal mu pár štipľavých slov za predchádzajúci súboj.