Novinky - 14.04.2019 13:22

Očakávali zložitejšie finále. Titul oslavujú Sabinovčanky

Ženská florbalová extraliga môže do zoznamu šampiónov zapísať nové meno. Ročník 2018/19 ovládli hráčky FBC Predator Sabinov, ktoré v základnej časti našli premožiteľa štyrikrát a do vyraďovacej fázy vstupovali z tretieho miesta. V nej však prehrali jediný z desiatich odohraných súbojov a dokonca aj finálový sériu s Pruským dotiahli do víťazného konca v najkratšom možnom čase. Na víťazstvá 9:4 a 5:3 vonku nadviazali východniarky aj v domácom prostredí, triumfovali výsledkom 7:3 a sériu tak ovládli 3-0 na zápasy. "Vyšiel nám zámer, ktorý bol jednoznačný, ukončiť sériu už v dnešnom zápase," spokojne po zápase prehlásil pre web SZFB sabinovský tréner Ján Motešičký.

Prvá tretina pritom priniesla tuhý boj a padol v nej jediný gól, keď sa v ôsmej minúte presadila Klaudia Robová. Základ úspechu potom FBC Predator položil v prostrednej časti hry. Gólmi Lenky Cuprákovej Martiny Stašovej a Miroslavy Stašovej odskočil na štvorgólový rozdiel, ktorý už Prušťanky nedokázali ani len znížiť. Martina Stašová v tretej tretine pridala aj svoj druhý gól v zápase, pridala sa aj kapitánka Barbora Boháčová, zatiaľ čo hostky skóre len korigovali vďaka dvojgólovej Barbore Gaborovej, jedným zásahom sa prezentovala Veronika Dobrodejová a raz dostali Sabinovčanky loptičku do vlastnej bránky. "Musíme športovo uznať, že Sabinov bol vo finále lepším tímom a vyhral titul majstra zaslúžene," ocenil kvality súpera coach ŠK 98 Vladimír Gábor.

Hosťujúci tréner uznal, že o prehre v treťom zápase rozhodla druhá tretina. "Nevyhrávali sme osobné súboje a po stratách lopty v strede ihriska sme z brejkov inkasovali góly. Ďakujem mojim dievčatám, že sa nevzdávali a bojovali až do konca zápasu," cituje jeho slová Slovenský zväz florblau na svojom webe, pričom dodáva, že aj so striebornou medailou panuje spokojnosť. Pre štvornásobné majsterky Slovenska ide už o jedenástu získanú medailu. Tento rok vstupovalo Pruské do bojov s obmenenou zostavou oproti minulému roku, no ukázalo, že stále disponuje veľmi kvalitnými florbalistkami. Dôkazom bolo víťazstvo základnej časti a aj finálová účasť.

Práve tieto dva celky obstarali finále aj minulý rok. Prušťanky vtedy vyhrali 3:1 na zápasy a aj túžba po odplate tímu Jána Motešického dodávala motiváciu. "Úprimne povedané, očakával som pred začiatkom tejto série, že to budeme mať s Pruským zložitejšie, no vedeli sme, že ak prejdeme v semifinále cez Kysučanky, ktoré sú podľa mňa po nás druhé najlepšie v extralige, že to už zvládneme. Titul je výsledkom našej dvanásťročnej práce, ktorú robíme s mládežou a začali sme s mužmi. Máme veľkú podporu mesta, čo nás teší," zhrnul v pozápasovom hodnotení.

Konečný výsledok finále:
ŠK 98 Pruské - FBC Predator Sabinov 0-3 na zápasy (4:9, 3:5 a 3:7)