Novinky - 14.04.2019 14:59

Rybára z bránky vyhnali už po 108 sekundách

Zdroj: huste.tv/Twitter

Zápas, aký treba čím skôr hodiť za hlavu. Tak skončilo nočné vystúpenie slovenského brankára Patrika Rybára v bránke Grand Rapids Griffins. Farma Detroitu Red Wings si v poslednom kole základnej časti AHL zmerala sily s Millwaukee Admirals a náš brankár vydržal v bránkovisku len minútu a 48 sekúnd. Takto expresne hostia nadobudli trojgólové manko a skalického rodáka vymenil Fín Harri Säteri.

Tabuľkovo pritom šlo o dva vyrovnané tímy a Grand Rapids sa mohli v prípade víťazstva pred Admirals udržať. Tí však majú ešte jeden zápas k dobru a vyhliadky na lepšie umiestnenie, čomu podrobili aj vstup do zápasu. Po štrnástich sekundách hry šli do vedenia, po šesťdesiatich štyroch sekundách mali už dvojgólový náskok a keď bolo z časomiery ukrojených len 108 sekúnd, na svete bolo vedenie 3:0 a položenie základu úspechu. Výmena brankára síce rozbehnutých strelcov spomalila, no nezastavila. Milwaukke do konca zápasu pridalo ešte ďalšie dva góly a vyhralo hladko 5:0.

Grand Rapids Griffins je pre našinca pomerne známym klubom z prostredia AHL. Minulosť v jeho farbách má za sebou Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo alebo Marek Tvrdoň a v súčasnosti sa okrem Rybára v jeho radoch objavuje aj štvorica Čechov - Libor Šulák, Filip Hronek, Martin Frk a Filip Zadina. Hoci duel s Milwaukee Rybárovi vôbec nevyšiel, jeho tohtosezónne čísla nie sú vôbec zlé. Má takmer 91 percentnú úspešnosť v celoligových štatistikách sa medzi pravidelne chytajúcimi brankármi drží v popredí štatistík.