Novinky - 15.04.2019 17:30

Hviezdny Nylander ponúkol Bostonu gól ako na podnose

Zdroj: huste.tv/youtube

Zápasy play-off už rozhodujú drobnosti, malé zaváhania, fauly alebo len trošku neskoršie reakcie. Keď mužstvo súperovi ponúkne gól tak, ako sa to prihodilo Torontu Maple Leafs, jednoducho sa to nedá odmietnuť. Kanadský tím síce zvládol prvý zápas série na ľade Bostonu 4:1, avšak rovnakým výsledkom o dva dni neskôr prehral. Podiel na tom mala aj veľká chyba Williama Nylandera, po ktorej Bruins odskočili na rozdiel troch gólov, čím bolo vymaľované.

Talentovaný Švéd stihol odohrať počas základnej časti len dve tretiny zápasov a jeho produktivita preto zďaleka nie je taká, ako tomu bolo pred rokom. Napriek tomu dôveru Maple Leafs má a v play-off sa za ňu už aj stihol odvďačiť gólom. V druhom zápase však gól vyrobil pre súpera potom, ako nedokázal puk prebrať pri svojom brankárovi Andersenovi. Ušiel mu z čepele a napádajúci Danton Heinen nepohrdol možnosťou prekonať dezorientovaného dánskeho brankára.

Napriek nabitej ofenzíve Toronta je favoritom tejto série Boston. Ten mal počas základnej časti proti tomuto súperovi priaznivú bilanciu zápasov 3:1 a do akcie vstupoval duelmi na domácom ľade. Prvý z nich však stratil a doháňať to bude musieť na súperovom klzisku. Vonku pritom Bruins medzi najlepšie tímy NHL rozhodne nepatrili a zo 41 vystúpení brali víťazstvo dvadsaťkrát.