Novinky - 22.04.2019 15:53

Crvena Zvezda to nezvládla. Podarí sa to Slovanu?

Zdroj: huste.tv/youtube

Štyri tímy z najvyšších futbalových súťaží naprieč Európu sa do minulého odohraného kola mohli popýšiť tým, že ešte neprehrali ani jeden ligový zápas. Po víkende ostali už len tri. Ročník bez jediného nájdeného premožiteľa nebude realitou pre Crvenu Zvezdu Belehrad. Tá mala síce bilanciu 28-3-0, ale pred sebou ešte náročný zápas na pôde belehradského FK Čukarički a aj najväčšie mestské derby proti Partizanu. Zakopnutie prišlo hneď v prvom z týchto dvoch náročných stretnutí. Futbalisti s červenou hviezdou na drese síce vstúpili do akcie výborne a v 19 minúte viedli dvojgólovým rozdielom, no potom domáci zavelili k obratu. Zásahy v 22., 38. a 67. minúte znamenali víťazstvo "Čuka", ktorí potvrdili výbornú domácu bilanciu. Crvena Zvezda napriek tomu päť kôl pred koncom srbskej lige kraľuje, no len so zradným štvorbodovým náskokom.

O sezóne bez jedinej ligovej prehry môže stále snívať PAOK Thessaloniki, Maccabi Tel Aviv a Slovan Bratislava. Grécky tím má pred sebou už len záverečné kolo tamojšej Superligy a jeho súperom bude zachraňujúca sa Giannina. Izraelčania museli ku svojej neporaziteľnosti spraviť dôležitý krok práve v uplynulý víkend, kedy nastúpili už ako istý šampión proti priebežne druhému Hapoel Beer Sheva. Stretnutie prinieslo remízu 1:1. Šlo pritom už o siedmu bodovú stratu pre Maccabi v sezóne 2018/19, no všetky boli zaknihované len formou remízy.

Posledným do partie je už istý majster Slovenska. ŠK Slovan má ešte pred sebou vo fortunaligovom programe niekoľko veľmi náročných zápasov. Počas ostávajúcich piatich kôl najvyššej domácej súťaže zavíta do Dunajskej Stredy a do Ružomberka, doma si zmeria sily so Žilinou, v predposledný súťažný víkend vycestuje do Michaloviec a zlatú sezónu uzavrie doma proti Seredi. Za zradný bol považovaný už zápas bezprostredne po spečatení titulu. K tomu došlo vo štvrtom nadstavbovom kole v Žiline a následne sa musel bratislavský tím skoncentrovať na domáce stretnutie s Ružomberkom. Aj zásluhou dvoch gólov ligového topkanoniera Andraža Šporara to vyšlo a vyhral 3:2.