Novinky - 25.04.2019 19:41

Mohli sme ich zvládnuť, hovorí tréner Čacho o Švajčiaroch

Zdroj: sita/Twitter

Slovenskej hokejovej reprezentácii do 18 rokov nevyšiel štvrtkový úvodný duel v boji o záchranu medzi elitou na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie vo Švédsku. Zverenci trénera Viliama Čacha v prvom súboji podľahli rovesníkom zo Švajčiarska 1:4 a v sérii hranej na dve víťazstvá prehrávajú 0:1 na zápasy. "Zápas by som rozdelil na dve časti. V tej prvej sme nehrali veľmi dobre, keď sme súpera pustili do gólových príležitostí, ktoré Švajčiari využili. Po treťom góle sme zápas ovládli a vytvorili si veľa šancí, ale nedokázali ich premeniť. Súper hrozil iba z brejkov. Veľmi nás to mrzí, pretože je to hrateľný protivník. Mohli sme to pokojne zvládnuť," zhodnotil tréner s optimistickými vyhliadkami do druhého duelu, ktorý je na programe v sobotu 27. apríla o 19.30 h, prípadné tretie stretnutie v nedeľu 28. apríla o 15.30 h.

Tím SR "18" vo štvrtok začal dobre a od 3. minúty viedol presilovkovým gólom Dominika Sojku. Súper však ešte v prvej tretine otočil skóre zásahmi Schläpfera a Stoffela. Rozhodcovia za stavu 1:1 neuznali po jednom góle Slovákom aj Švajčiarom. Hneď po prvej prestávke pridal tretí zásah Švajčiarov v početnej výhode Jobin a definitívnu podobu výsledku dal gólom do prázdnej bránky pri power play Slovákov Canova. "Máme ešte viac nôž na krku, ako sme mali. V sobotu neberieme nič iné ako víťazstvo. Nakopla nás využitá presilovka, ale prišiel mierny skrat a dostali sme dva góly. Padla na nás mierna "deka" a hralo sa nám ťažko," hodnotil útočník Matej Mrázik.

Slovensko na úrovni do 18 rokov hralo mimo elitu naposledy v sezóne 2011/2012. Ostatné dva šampionáty priniesli postup zo skupiny z tretieho miesta, ale na Švédov respektíve Rusov náš výber vo štvrťfinále nestačil. Švajčiari sa cez baráž zachraňovali aj v roku 2018 a s Francúzskom si poradili v sérii 2-0 (5:2 a 6:0). "V druhom súboji musíme nadviazať na výkon z druhej polovice dnešného súboja. Keď v sobotu vstúpime do stretnutia tak, ako sme dnes absolvovali druhú polovicu, tak verím, že budeme úspešní," dodal tréner Čacho.