Novinky - 07.05.2019 15:51

Hyballa prezentuje v Holandsku a má atraktívneho nápadníka

Zdroj: sita

Tréner futbalistov slovenského fortunaligového mužstva FC DAC 1904 Dunajská Streda Peter Hyballa v dňoch 29. - 30. júna odprezentuje svoje progresívne myšlienky na stretnutí kormidelníkov v športovom areáli De Pinkenberg v holandskom Rhedene. Počas dvoch dní budú prednášajúci dbať nielen na teoretickú stránku odbornej futbalovej prípravy, ale zamerajú sa aj na športovú psychológiu a rôzne videoanalýzy. Hyballa bude mať prednášku na tému rýchleho prechodu medzi jednotlivými formáciami a práce s loptou a priestorom.

Ako referuje web Voetbal International, okrem 43-ročného Hyballu na konferencii vystúpia aj ďalšie známe mená ako Bert van Marwijk, Leonid Sluckij či Roy Makaay. Okrem toho sa šepká, že Nemec by sa mohol do Holandska presťahoval natrvalo. Podľa webu gelderlander.nl je hlavným kandidátom na pozíciu kouča v tíme účastníka tamojšej Eredivisie De Graafschap.

Zachraňujúci sa klub v najvyššej holandskej súťaži hľadá nového trénera po tom, čo ukončil spoluprácu s Henkom de Jongom. Hyballa zaujal predstaviteľov klubu z "krajiny tulipánov" po tom, čo prevzal dunajskostredský klub v lete 2018 a v tejto sezóne Fortuna ligy ho priviedol k už teraz istému druhému miestu v súťaži, teda historicky najlepšiemu umiestneniu FC DAC.