Novinky - 25.05.2019 10:21

Majstrovstvá sveta sa o štyri roky uskutočnia v megahale

Zdroj: huste.tv/Instagram

Už tradične sa v závere majstrovstiev sveta určí dejisko niekoľkých nasledujúcich. V Bratislave mali kompetentní predstaviť, kde sa bude bojovať v roku 2023 a voľbou sa stala Ruská federácia. V konkurencii Českej republiky a švédsko-dánskeho spojenia rozhodol najmä fakt, že Petrohrad pripravuje na vrcholné podujatie megahalu a pôjde dokonca o najväčší zimný štadión sveta. Moskva s Petrohradom boli dejiskom MS už v roku 2016. V platnosti však ostal rekord návštevnosti z Českej republiky rok predtým. Naň teraz Rusi hodlajú poľovať.

Nový petrohradský stánok pojme pozoruhodných 23 tisíc divákov a okrem reprezentačných zápasov si tam nájde domov aj slávny SKA. Jeho priemerná návštevnosť patrí tradične na úrovni približne 13 tisíc medzi najväčšie v Európe. Armádny klub sa však bude sťahovať najskôr pre sezónu 2023/24. Majstrovstvá sveta na ruskej pôde budú premiérou tohto stánku. Keď sa v tejto krajine hralo naposledy, z titulu sa tešila Kanada. Pre "zbornú" pokračoval útlm v zbere najcennejšieho kovu a na titul čaká už štyri roky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ?????? ?????? (@russiahockey),

České mestá Praha a Ostrava budú šampionát hostiť v roku 2024, Švédsko sa stane dejiskom podujatia o rok neskôr. Po spoločnej organizácii s Fínskom v rokoch 2012 a 2013 sa tento raz spojilo s Dánmi. Kým sa stanú aktuálnymi turnaje, ktoré boli predstavené na kongrese v našom hlavnom meste, hrať sa ešte bude vo Švajčiarsku (2020), Bielorusku a Lotyšsku (2021) a Fínsku (2022).