Novinky - 31.05.2019 09:00

Hrôzostrašný moment! Dvaja maršáli takmer prišli o život

Zdroj: huste.tv/Twitter

Moment hrôzy zažil na Veľkej cene Monaka F1 pilot Sergio Pérez, dvojica traťových maršálov a nakoniec aj fanúšikovia, ktorí sa dostali k záberom kamery na monoposte jazdca. Nechýbalo veľa a nešťastné prebehnutie cez trať ich mohlo stáť život. Zachránilo ich okrem kusiska šťastia to, že nespanikárili a aj skvelé šoférske zručnosti Péreza.

Mexičan vyletel z boxov, vošiel do zákruty, keď sa zrazu pred ním objavili dvaja maršáli. Prvý sa ešte dostal včas k bariéram, na ktoré stihol vyskočiť, druhý už taký rýchly nebol. Zastavil pár metrov od bariéry dúfajúc, že ho rozbehnutá formula minie. Mexičan stihol spomaliť do takej miery, že sa medzi nešťastníkmi prešmykol a nikomu neublížil. Pokoj do zvyšku pretekov mu to však rozhodne nedodalo a dal o tom cez tímové rádio vedieť aj svojmu tímu.

V Monaku obsadil 29-ročný pilot tímu Racing Point trinástu priečku a nahnevane sa k tomuto momentu vrátil aj v rozhovore s novinármi. Tí pôvodne vychádzali len z jeho tvrdení a považovať ich mohli za prehnané, avšak video publikované na Twitteri musí zamraziť nejedného fanúšika F1. "Po tomto incidente som veľmi rád za to, ako tento deň skončil. Že všetci môžeme ísť bezpečne domov a znova sa stretnúť so svojimi rodinami. Verím, že sa toto už nikdy nezopakuje!" napísal Pérez k hrozivému videu.

Tagy: TOP huste.tv