Novinky - 18.06.2019 20:00

Alibistický prístup Bayernu: rozhodni sa, či nás opustíš

Zdroj: huste.tv/youtube

V najvyššej futbalovej nemeckej súťaži sme boli za ostatné roky navyknutí na to, že Bayern Mníchov získal viaceré opory konkurenčnej Borussie Dortmund. V ročníku 2018/19 sa podarilo žlto-čiernym s veľkým rivalom držať krok až do záveru sezóny a zaostali len o dva body. O rok by už chceli nadvládu Bavorov prelomiť a robia k tomu aj patričné kroky. Zamerali sa na defenzívu a získať by chceli Matsa Hummelsa.

Medzi klubmi dokonca už mali prebehnúť aj rokovania a reč je o čiastke na úrovni 15 až 20 miliónov eur. Bayern voči takto vyskladanej ponuke výhrady nemá, súhlasil s tým aj tréner Niko Kovać, ale definitívne slovo má mať práve 30-ročný obranca. Ten medzi týmito dvomi klubmi prešiel už dvakrát. V januári 2008 prestúpil z Mníchova do Dortmundu, v lete 2009 naspäť a tento raz by jeho finálnou destináciou mala byť opäť Borussia. Postoj mníchovského tímu je na jednej strane sympatický, na strane druhej dosť alibistický.


Kľúčovým duelom tohtosezónneho boja o titul bola aprílová výhra Bayernu nad Borussiou 5:0

Ak sa Hummels rozhodne, že svojich súčasných spoluhráčov opustí, platovo si mierne pohorší. Vo možnostiach Borussie nie je platiť mu toľko, koľko berie v Bayerne. Zďaleka totiž nejde o jedinú posilu, ktorá počas leta zamieri do Westfálska. Pred ním už po skončení sezóny do týchto radov pribudol obranca Nico Schulz z Hoffenheimu, Julian Brandt z Leverkusenu a Thorgan Hazard z Mönchengladbachu.