Novinky - 09.07.2019 13:33

Ostapenková servisom zostrelila doublového partnera

Zdroj: huste.tv/youtube

Dlhé tenisové súboje občas prinášajú aj komické momenty, ktoré sú niekedy plánované, no inokedy dielom nešťastnej náhody. Takto nechcene pobavila v zmiešanej štvorhre aj Jelena Ostapenková, ktorá svojím servisom poriadne prekvapila spoluhráča Roberta Lindstedta. Dvojica si v šestnásťfinále poradila s argentínsko-japonským párom Andres Molteni - Makoto Ninomiyová 6:3 a 6:1.

Už avizovaný moment sa zrodil v prvom sete, keď podanie obstarávala Lotyška Ostapenková. Trafila ho poriadne tvrdo, no absolútne nepresne. Zozadu napálila do hlavy svojho švédskeho spoluhráča, ktorý zvolil veľmi nevhodný moment na úkrok do pravej strany. Wimbledon cez svoje oficiálne merače v dejisku turnaja nameral, že servis vyletel rýchlosťou približne 160 kilometrov za hodinu a Lindstedt ho plne absorboval na svojom tele.

Ostapenková sa za svoju nepresnosť napriek smiechu spoluhráčovi ospravedlnila a obaja bez vážnejších problémov dotiahli duel do víťazného konca. Práve na rakete tejto dvojice stroskotala v zmiešanej štvorhre aj Cori Gauffová, mladučká hviezda tohto podujatia, ktorá bojovala po boku Brita Jaya Clarka a vypadla tak výrazne skôr ako vo dvojhre.