Novinky - 09.07.2019 20:30

Rekordne ďaleko na veľkej štvorke. Polášek si na Wimbledone plní sen

Zdroj: sita

Slovenský tenista Filip Polášek a Chorvát Ivan Dodig si zahrajú v semifinále štvorhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone. Polášek a Dodig vo štvrťfinále deblovej súťaže na londýnskej tráve zdolali Novozélanďana Marcusa Daniella a Holanďana Wesleyho Koolhofa 6:2, 7:6 (1), 6:3. Zápas nenasadených párov trval 137 minút a víťazi využili 4 z 12 brejkových príležitostí. Ich súpermi v semifinále budú lepší zo súboja Lukasz Kubot, Marcelo Melo (Poľ./Braz.-1) - Nicolas Mahut, Édouard Roger-Vasselin (Fr.-11).

Neskorší víťazi mali zápas pevne v rukách s výnimkou troch gemov v druhom sete, keď ich súperi otočili z 3:5 na 6:5. Tento čiastkový obrat však veľa neznamenal, lebo Polášek a Dodig neskôr suverénne dominovali v tajbrejku 7:1. V treťom sete naklonili Slovák a Chorvát misky váh na svoju stranu vtedy, keď ušli z 2:2 na 5:2. Ich súperi ešte znížili na 3:5, ale potom už Polášek a Dodig dopodávali zápas úspešne do konca. Premenili druhý mečbal.

Tridsatriročný Polášek, ktorý pred rokom po vleklom zranení chrbta a päťročnej odmlke reštartoval svoju kariéru, sa prvýkrát prebojoval medzi štyri najlepšie dvojice na turnaji "veľkej štvorky". Dosiaľ bolo jeho maximom štvrťfinále US Open z roku 2012 po boku Rakúšana Juliana Knowleho. Poláškovi patrila pred Wimbledonom 73. priečka v deblovom renkingu ATP. Momentálne je už virtuálne na 42. mieste a po skončení Wimbledonu prevezme pozíciu slovenskej jednotky po Igorovi Zelenayovi.

Polášek hrá na Wimbledone po siedmy raz a zároveň po šiestich rokoch. Predtým bol najďalej dvakrát v 3. kole (2008, 2010), ale trikrát neprešiel cez 1. kolo.

Štvorhra mužov - štvrťfinále:
Ivan Dodig, Filip Polášek (Chor./SR) - Marcus Daniell, Wesley Koolhof (N.Zél./Hol.) 6:2, 7:6 (1), 6:3