Novinky - 25.08.2019 23:09

Austrálsky basketbalový sviatok pokazili organizátori

Zdroj: huste.tv/Twitter

Austrálsky basketbal zažil nezabudnuteľný večer. V tridsiatom prvom vzájomnom zápase so Spojenými štátmi americkými sa podarilo tohto súpera prvý raz zdolať. Stalo sa tak v prípravnom zápase, týždeň pred štartom majstrovstiev sveta a výbery zohrali dvojzápas v Melbourne. Organizátori sa rozhodli súboje umiestniť do Marvel Stadium a vstupenky si na každé meranie síl zakúpilo vyše 50 tisíc fanúšikov. Na basketbalový zápas a takúto kapacitu však štadión navrhovaný nebol. Na trávniku bolo vystavané špeciálne pódium a okolo neho umiestnené exkluzívne sedenie. Vzhľadom na niekoľko stoviek eur, ktoré pýtali za takéto VIP lístky, to však vôbec nebolo adekvátne.

Už po prvom zápase, ktorý Austrália prehrala 86:102 sa nahlas ozvali viacerí prítomní diváci, ktorí žiadali vrátenie vstupného. Medzi nimi napríklad aj herec Russel Crowe, ktorý zo svojho lukratívneho miesta videl skutočne málo, chvíľami dokonca takmer nič. Obul sa aj do samotných amerických reprezentantov, ktorí si podľa neho prišli len mierne prebehnúť po palubovke a svojmu menu ostali veľa dlžní. Jeho slová sa ukázali ako ešte pravdivejšie v odvetnom zápase, ktorý senzačne vyhrali domáci basketbalisti štvorbodovým rozdielom. Samotný herec však krajanov vyzýval, aby prípadný lístok na odvetu predali, duel si radšej pozreli v televízii a za ušetrené peniaze kúpili pekný suvenír svojmu dieťaťu.

Viaceré fotografie, ktoré fanúšikovia publikovali cez sociálne siete priamo zo štadióna, len dokazujú, že plastové stoličky s veľmi slabým výhľadom skutočne veľkému zápasu nezodpovedajú. Skôr to na prvý pohľad vyzerá ako nedoriešený indoorový festival. Náladu publika počas odvety zlepšil aspoň samotný výsledok, keďže USA prehrali prvý raz od roku 2006 a skončila sa tak ich 78-zápasová víťazná šnúra. Samotný šampionát v Číne začína už najbližší víkend. Austrália sa v základnej skupine stretne s Litvou, Senegalom a Kanadou, americký superfavorit si na úvod turnaja zmeria sily s Tureckom, Japonskom a Českou republikou.