Šípky - 30.12.2019 23:52

MS v šípkach: V novoročnom finále van Gerwen a Wright!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Štyria najlepší zostali v hre v rámci Majstrovstiev sveta v šípkach organizácie PDC. Tí bojovali o postup do novoročného finále a boli to mimoriadne zaujímavé duely. Peter Wright vyzval Gerwyna Pricea, zatiaľčo Michael van Gerwen bojoval o finálovú miestenku s Nathanom Aspinallom.

Ako prví sa pred terč postavila škótsko-waleská dvojica. Wright vybojoval prvý set vo svoj prospech, no v ďalších dvoch ťahal za kratší koniec. Následne však vyhral sety číslo štyri a päť, vďaka čomu sa opäť dostal do vedenia. Price ešte v šiestom sete dokázal vyrovnať na 3:3, no odvtedy už nezvládal so svojim skúsenejším súperom držať krok. Posledné tri sety totiž prehral a po celkovom výsledku 6:3 pre Wrighta sa svetová trojka s turnajom lúči. Zápas bol okorenený slovnou roztržkou oboch hráčov, ktorá vyvrcholila na konci stretnutia, kedy Price Wrightovi nepodal ruku.

Následne sa k terču dostala aj šípkarská svetová jednotka. Holanďan Michael van Gerwen čelil domácemu Nathanovi Aspinallovi, ktorý predvádzal počas celého šampionátu skvelú hru. Vďaka nej na ceste do semifinále porazil aj hráčov ako sú Gary Anderson či Dimitri van den Bergh. Angličan si trúfal aj na favorita celého turnaja napriek tomu, že prehral prvý set. Následne sa obaja v získavaní setov striedali až do stavu 3:2 pre van Gerwena, kedy Holanďan dokázal získať set číslo šesť a išiel tak do vyššieho vedenia. Na to ešte Aspinall odpovedal znížením na 4:3, no vzápätí prehral ôsmy aj deviaty set a po výsledku 6:3 si finále s Peterom Wrightom zahrá Michael van Gerwen.

MS v šípkach, výsledky semifinále

Peter Wright - Gerwyn Price 6:3
Michael van Gerwen - Nathan Aspinall 6:3

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora