Novinky - 09.06.2020 17:54

Hrôzostrašný pád poslal dolámanú skejtbordistku do nemocnice

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Veľká Británia sa už nejaký čas pýši supertalentovanou skejtbordistkou, ktorá by mohla v budúcnosti dosiahnuť podobnú slávu ako legendárny Američan Tony Hawk. Na podobné úvahy je ešte priskoro, Sky Brown bude mať dvanásť rokov, no o to viac všetkých vystrašilo video jej hrôzostrašného pádu počas jedného z tréningov. Vo vzduchu absolútne stratila kontrolu nad svojím telom a po tvrdom páde ju vrtuľník prevážal do nemocnice. "Môže byť rada, že žije," skonštatovali lekári pre médiá.

Stať sa pritom má najmladšou britskou olympijskou reprezentantkou v histórii. Hneď štyri disciplíny pre skejtbordistov si totiž pod piatimi kruhmi odkrútia svoju premiéru a pre samotnú športovkyňu by to bolo veľmi špecifické, keďže je rodáčkou z Japonska. Reprezentuje však Spojené kráľovstvo, v ktorom prežila väčšinu svojho života a má odtiaľ otca. Svoj nedávny pád opísala ako najhorší v kariére, ale prognózy sú zatiaľ optimistické a do júla by mala byť stopercentne fit.

Nepekný moment dokonca zverejnila prostredníctvom sociálnych sietí a kameraman tesne pred dopadom zabránil tomu, aby verejnosť videla záver mimoriadne rušivého momentu. Následky sú relatívne malé. Opuchnuté pravé oko a zlomená ľavá ruka sú zranenia, aké si človek môže privodiť pri páde z niekoľkonásobne menšej výšky. "Už teraz sa neviem dočkať návratu, pri ktorom budem ešte silnejšia. Chcem pracovať ešte tvrdšie, ale predtým musím dať svojmu telu čas. Toto ma nezastaví. Do Tokia si idem po zlato," odkázala cez Instagram a skoré uzdravenie jej poprial spomenutý Tony Hawk aj oficiálny profil britského olympijského tímu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora