Novinky - 27.01.2021 14:04

Biden podpísal dokument, ktorým značne ohrozil dievčenský šport

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Jeden z prvých podpisov Joea Bidena z kresla amerického prezidenta je z kategórie takých, "aké by Trump nikdy nepodpísal". Viaceré oblasti však vnímajú nedávno ratifikované antidiskriminačné opatrenia ako veľmi kontroverzné. Tie, okrem iného, uznávajú transgenderovým ľuďom široké práva. Môžu nastúpiť do armády a vo svete športu si môžu vybrať, či budú súťažiť na ženskej alebo mužskej úrovni. To bez ohľadu na fakt, či sa narodili ako muži alebo ženy. Pravidlo platí pre univerzitnú americkú úroveň a tým vzniknú viaceré zmiešané súťaže.

To sa už na prvé počutie nejaví ako najšťastnejšie a najspravodlivejšie riešenie. Viaceré ženské organizácie sa voči nemu ohradili. "Mojou politikou je predchádzanie diskriminácii na základe genderovej identity alebo sexuálnej orientácie a boj proti nej," píše sa v dokumente, s ktorým to nebude také jednoduché. Mnohí si spomenú na hádzanárku Hannah Mounceyovú, ktorej bola v minulosti uvedená podobná výnimka a veľmi rýchlo všetkým ukázala, aké výhody z lepších fyzických predispozícií vyplývajú.

"Smutný deň pre ženský šport," napísala na Twitter Erielle Davidsonová, známa politická analytička, publicistka a študentka práva. Tá bola ku Bidenovi ešte kritickejšia a kládla otázku, či vôbec vie, čo práve podpisuje. Vraj pôsobí veľmi zmätene a spôsob, akým sú všetky práva spísané, zhustené a zhrnuté, je veľmi zlý. The Wall Street Journal reagoval komentárom, že prezident v prvý deň vo funkcii zničil dievčenský šport, podľa New York Post jedným podpisom zvrátil desaťročia trvajúci pokrok feministiek v tejto oblasti.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora