Novinky - 07.02.2021 14:58

Florbal a ďalší čakajú s reštartom na športový semafor

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Slovenský šport je z veľkej časti pozastavený. Zelenú dostalo akurát päť profesionálnych najvyšších súťaží, ku ktorým sa v polovici novembra pridali aj druhé najvyššie profesionálne ligy. Ostatné odvetvia zatiaľ nútene stoja a dokončenie sezóny 2020/21 je v nich každým týždňom komplikovanejšou a menej dosiahnuteľnou métou. Trochu svetla do veci vnáša covid automat, ktorý od pondelka vstupuje do platnosti, no rekreačné športy sú v ňom označené poznámkou "podľa rizikovosti aktivity".

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu portálu Sportnet potvrdilo, že spracovalo športový semafor, ktorý čaká už len na schválenie. Do jeho prípravy sa zapojili všetky zväzy a aplikovaný je územný princíp. Kedy presne má vstúpiť do platnosti, ministerstvo nevie. Viaceré zväzy pritom výrazne tlačí čas. Taký florbal má pred sebou nabitý polrok s majstrovstvami sveta juniorov, junioriek, žien aj mužov. Prvé dve sa konajú už v máji a reálne hrozí, že slovenská reprezentácia naň vycestuje po sedemmesačnom prestoji. Momentálne pritom florbalisti môžu trénovať len individuálne.

Aj preto SZFB koncom januára požiadal o výnimku, podobnú tej hádzanárskej či volejbalovej. Tej zatiaľ vyhovené nebolo. Slovenským vodným pólistkám sa prestoj už na reprezentačnom účinkovaní stihol podpísať. Liga bola prerušená v októbri, krátko po svojom štarte, a v januári cestovali na olympijský kvalifikačný turnaj. Do Tokia sa neprebojovali a obsadili posledné ôsme turnajové miesto. Predtým však boli v rámci prípravy zaradené aspoň do šamorínskej olympijskej bubliny.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora