OH - 05.06.2021 17:49

Lebrona olympiáda nezaujíma. Má marketingové povinnosti

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Prvý raz vo svojej profesionálnej kariére vypadol LeBron James v prvom kole play-off. Z predošlých 14 prípadov prvého kola vyraďovacej fázy bol vždy úspešný, a to ako hráč Clevelandu, Miami aj LA Lakers. Jeho Los Angeles však tento rok stroskotalo na Phoenixe Suns, ktorému podľahlo 2:4 na zápasy. Jedna z najväčších hviezd súčasného basketbalu tak má voľno a teoreticky je k dispozícii národnému tímu pre olympijský turnaj. Sám LeBron to však bezprostredne po prehranom šiestom zápase vylúčil a vyhlásil, že má prioritnejšie povinnosti ako dopĺňať reprezentačný dream team, ktorý bude beztak najväčším favoritom na zisk zlata.

Ešte pred štartom ročníka 2020/21 pritom James avizoval, že by sa olympijskej účasti nebránil. Odvtedy však uplynulo šesť mesiacov a svoj názor zmenil. Na najaktuálnejšom turnaji pod piatimi kruhmi, v Riu, brali Američania tretie zlato po sebe, keď vyhrali všetkých osem zápasov. Iný ako zlatý koniec mala olympiáda pre USA len trikrát. Naposledy v Aténach 2004, kde boli zdolaní až trikrát, v semifinále nestačili na Argentínu a česť zachraňovali výhrou v boji o bronz nad Litvou. Lebron James počas prebiehajúcej sezóny dostal možnosť stať sa hviezdou voľného pokračovania hrano-animovaného filmu Space Jam a bude mať plné ruky práce s jeho propagáciou.

Oficiálne to 36-ročný basketbalista odôvodňuje nedoliečeným zranením. "Dám svojmu členku zhruba mesiac odpočinku a potom sa na to vrhnem s Lolou, Tazeom, Grannym, Bugsom a ďalšími z tímu. Dúfam, že vás všetkých uvidím na zápase," využil televízny rozhovor na odpromovanie svojich hereckých aktivít. Následne dodal, že tri mesiace prestávky medzi sezónami hodlá naplno využiť na svoje zotavenie a prioritou bude preňho byť stopercentne fit na budúci ročník NBA. Zranenie si privodil koncom marca v zápase s Atlantou Hawks.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora