Program
OH - 16.11.2021 13:41

Medlová chce uvoľnene dotiahnuť kvalifikáciu a pilovať triky

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Slovenská reprezentantka v snoubordingu Klaudia Medlová siaha po miestenke na olympijské hry, má k nej veľmi blízko a jej spečatenie by malo byť otázkou krátkeho času. V najaktuálnejšom vydaní olympijského rebríčka sa nachádza na 19. priečke, pričom do Pekingu postupuje tridsať najlepších. Pred sebou má ešte štyri preteky Svetového pohára a matematicky by jej stačilo jedno dobré umiestnenie. Definitívny a "očistený" rebríček vyjde 20. januára. V tomto kvalifikačnom cykle sa body zbierajú dva a pol roka, o poznanie dlhšie ako v minulosti, a počítajú sa štyri najlepšie výsledky v disciplíne big air a šesť najlepších v slopestyle.

Nezvyčajné podmienky, spojené s pandémiou, slovenskú olympioničku nerozhodili. "Bolo to zvláštne obdobie, vnímam ho však aj pozitívne. Mala som konečne možnosť si aj oddýchnuť, pár mesiacov nemohol nikto trénovať. Pomohlo mi to po psychickej i zdravotnej stránke. Po opätovnom rozbehnutí súťaží sme viac pretekali ako trénovali, čo ocenil asi každý pretekár. Snažila som sa najmä nacvičovať jeden nový trik do slopestyle. Moja slabá stránka je, že väčšie triky nie sú z mojej strany konzistentné, takže tie som dokola opakovala," povedala v bratislavskej lodenici v rámci brífingu ŠCP. Dodáva, že dobré priebežné pozície jej dodávajú viac pokoja a sústredí sa na úroveň svojich trikov. Konkurentky sa totiž svojimi kúskami rady podelia na sociálnych sieťach, vďaka čomu vie, čo očakávať.

Najbližšie sa Medlová ukáže na decembrových pretekov v americkom Colorade, v stredisku Steamboat. Jej ďalší súťažný program bude mať na prelome kalendárnych rokov svoje dejisko v kanadskom Calgary, nasledovať bude americký Mammoth Mountain a predolympijský program uzavrie vo švajčiarskom Laaxe. "Teším sa, že ma po dlhom období čaká slopestyle. Je v ňom viac snoubordingu. V Big Air vyjdete hore a pustíte sa na jeden skok, slopestyle je predsa len rôznorodejší," povedala ku svojmu programu. Myslí pritom už aj na Peking 2022, ktorý bude jeho druhou olympijskou účasťou v kariére.