Tenis - 09.07.2020 13:34

Pekné gesto: Bouchardová pomôže svojej chorej fanúšičke

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Vo svojich 26 rokoch všetko nasvedčuje tomu, že kanadská tenistka Eugenie Bouchardová má svoje najžiarivejšie obdobie za sebou. Napriek tomu sa momentálne 328. hráčka sveta opäť objavuje na turnajoch a na prelome júna a júla sa stihla zúčastniť na dvoch menších amerických podujatiach. Priaznivcom sa okrem toho pravidelne pripomína cez sociálne siete. Občas je to provokatívna instagramová fotografia, občas divoká výzva pre twitterových fanúšikov alebo sa len vyžaluje, že sa ako nezadaná žena nudí a spustí tým lavínu pozvaní na rande, ktoré jej zasypú elektronickú schránku. Jej najnovší počin však chytil za srdce aj veľkého filantropa.

Na Twitteri narazila na príspevok istej Morgan, ktorá predávala práve Bouchardovou podpísané suveníry. Tie v minulosti vyhrala v súťaži, šlo o limitovanú kolekciu tričiek a šiltoviek, ktorá sa dostala len trom vyžrebovaným súťažiacim. Dôvodom predaja je, že sa u nej vyskytli problémy so sluchom a tie treba vyriešiť kúpou drahého načúvacieho zariadenia, na ktoré inak nemá dostatok finančných prostriedkov. Tenistka na tento príspevok ihneď reagovala. "Ja ti naslúchadlá zaobstarám. Prosím, nepredávaj to! Napíš mi správu!" reagovala na tweet.

Okamžite sa atraktívnej Kanaďanke dostalo množstvo podporných a pochvalných komentárov. Hoci má wimbledonská finalistka z roku 2014 pre svoje miestami namyslené pôsobenie veľa neprajníkov, v tomto prípade rozhodne dokázala, že nemyslí len na seba. Mnohí budú veľmi zvedaví aj na jej návrat na okruh WTA. V spomenutom roku 2014 si okrem finále grandslamového turnaja na britskej pôde zahrala aj semifinále Roland Garros a Australian Open. Stále má pritom len 26 rokov a pokiaľ na sebe znova začne naplno pracovať, ešte sa medzi špičku môže prepracovať.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora