Petra Vlhová - 17.03.2019 14:50

Toto naozaj nikto nečakal! Celá sezóna Petry Vlhovej bola úžasná

Zdroj: sita, huste.tv

Slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej sa nepodarilo získať malý glóbus za obrovský slalom v sezóne Svetového pohára 2018/2019 v zjazdovom lyžovaní. Úradujúca majsterka sveta v tejto disciplíne skončila tretia vo finálovom obrovskom slalome sezóny v andorrskom stredisku Soldeu - El Tarter. Víťazkou sa stala Američanka Mikaela Shiffrinová s náskokom 30 stotín sekundy pred prekvapením súťaže, juniorskou majsterkou sveta, Novozélanďankou Alice Robinsonovou a 41 stotín sekundy pred Vlhovou. Ambiciózna Slovenka sa teší zo striebornej medaily v sumáre sezóny 2018/2019 za obrovský slalom. Rovnako "strieborná" skončila aj v hodnotení slalomu a tiež v celkovom poradí všetkých disciplín v SP so ziskom 1355 bodov.

"Je to výborné, keďže som potvrdila aj celkové druhé miesto v obrovskom slalome. Samozrejme, dnes to nebolo jednoduché. V prvom kole som urobila veľké chyby a pred druhým kolom som nebola v najlepšej pohode. Dala som však do toho všetko a je z toho tretie miesto. V obrovskom slalome som sa na rozdiel od slalomu musela ešte viac skoncentrovať na môj výkon, aby ma nič nerozladilo a veľmi sa teším, že mi to vyšlo na pódium. Celá moja sezóna bola úžasná. Tých víťazstiev bolo viac, najviac si vážim asi tie zo Semmeringu a Flachau. Samozrejme, sú tam stále ešte chyby, nie všetky moje jazdy v slalome aj obrovskom slalome boli perfektné. Takže som odhodlaná stále viac na sebe pracovať, aby som sa ešte zlepšila," uviedla Petra Vlhová po posledných pretekoch sezóny 2018/2019 v Soldeu.

Vlhová prerušila v Soldeu sériu štyroch víťazstiev v najtechnickejšej disciplíne, v ktorej pred touto sezónou nepatrila ani do elitnej žrebovacej sedmičky Svetového pohára. Sériu začala triumfom 1. februára v slovinskom Maribore, pokračovala v polovici februára ziskom zlatej medaily na majstrovstvách sveta vo švédskom Aare, pred dvoma týždňami dominovala v Európskom pohári na domácom kopci v Jasnej a pred týždňom zvíťazila aj v najznámejšom českom lyžiarskom stredisku Špindlerov Mlyn v Krkonošiach.

Zverenkyňa Livia Magoniho Vlhová ukončila svoju najlepšiu sezónu kariéry 2018/2019 so 14 pódiovými umiestnenia vo Svetovom pohári (5-6-3), z piatich víťazstiev sa až tri zrodili v obrovskom slalome (Semmering, Maribor, Špindlerov Mlyn). Celkovo má 23-ročná Liptáčka v kariére na konte už 26 pódiových umiestnení v pretekoch SP, aktuálna jej bilancia je: 9 - 9 - 8.